»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 4 tojássárgája
- 5 dkg cukor
- 12 dkg puha vaj
- 25 dkg liszt
- 2 dkg friss élesztő
- 1 citrom reszelt héja
- kb 0, 5 dl tej
Töltelékhez : - 12 dkg házi baracklekvár, 5 dkg darált dió
Díszítéshez : - 4 tojásfehérje, 20 dkg cukor, csipet só
- A diót illatosra pirítjuk és összekeverjük a lekvárral
- A lisztet összevegyítjük a cukorral és a citromhéjjal, elmorzsoljuk benne a vajat és hozzáöntjük a tejben elmorzsolt élesztőt. Az egészet alaposan összedolgozzuk, ezután 2 db 18 cm - es tortaformát kivajazunk és lisztezünk és belesimítjuk a tésztát. Langyos helyen félóráig pihentetjük, majd előmelegített, 175 °C - os sütőben 18 percig elősütjük.
- Amíg sül a tészta, a tojásfehérjét elkezdjük habbá verni majd kanalanként hozzáadagoljuk a cukrot és fényes masszív habbá verjük.
- Az elősült egyik tésztalapra rákenjük a lekváros - diós keveréket, ráborítjuk a másik lapot és a tetejét vékonyan megkenjük lekvárral.
- Végül elsimítjuk a tetején a tojáshabot ( díszíthetjük csillagcsöves habzsákkal is ) és visszatoljuk a sütőbe kb 15 - 20 percre, de legalább annyi időre amíg a tojáshab egy kicsit megbarnul.
Ötlet : Nők lapja konyha
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése