»HOZZÁVALÓK« 40 db - hoz
Tészta :
- 30 dkg liszt, 15 dkg hideg vaj, 5 dkg porcukor, csipet só, kb 2 ek tejföl
Töltelék :
- 16 dkg darált mák, 1 ek cukor, 5 dkg aszalt datolya, 1 citrom reszelt héja, 80 ml tej, 2 ek narancslekvár
- vaníliás porcukor - a hempergetéshez
- A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk majd folpackba tekerjük és 1 órára hűtőbe tesszük.
- A töltelékhez, a datolyát késes aprítóval összedaraboljuk ( ha a datolya szárazabb lenne, előtte forróvízben áztatjuk ). A tejet összeforraljuk a cukorral és leforrázzuk vele a mákot, ezután ízesítjük citromhéjjal majd összekeverjük a lekvárral és a datolyával. 4 felé osztjuk.
- A tésztát kétfelé vesszük és mindkettőt 16 x 30 cm - es nagyságúra nyújtjuk, majd hosszában kétfelé vágjuk. Így lesz 4 db, 8 x 30 cm - es csíkunk. A tésztacsíkok egyik oldalára ráhalmozzuk a mákos tölteléket és ráhatjuk az üresen hagyott részt. Az így kapott hengert kissé átgörgetjük és 3 cm - es rudakká vagdossuk.
- Az apró rudakat sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk és előmelegített, 180°C - os sütőben kb 18 - 20 percig sütjük. Még melegen megforgatjuk vaníliás porcukorban.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése