»HOZZÁVALÓK«
Krémhez :
- 1 csomag gesztenyemassza ( 25 dkg )
- 1 doboz mascarpone ( 25 dkg )
- 1 - 2 tk rum
- porcukor ( ízlés szerint, de el is hagyható )
- 2 dl tejszín ( cukrozatlan )
Karamellhez :
- 10 dkg cukor, fél dl tejszín
- 1 kk só
Továbbá : - kb 30 dkg háztartási keksz, kakaópor, étcsokoládé - elhagyható
- A gesztenyepürét krumplinyomóval áttörjük és összekeverjük a krémsajttal, ízesítjük rummal és ízlés szerint porcukorral. A tejszínt habbá verjük majd lazán összeforgatjuk a gesztenyés krémmel.
- A krémből elveszünk kb 4 evőkanálnyit, a maradékot pedig kétfelé osztjuk.
- A cukrot karamellizáljuk, amikor már szép borostyánszínt kapott, összeforraljuk a tejszínnel.
- Egy tepsit ( kb 16 x 24 cm ) kibélelünk folpackkal, lerakunk egy sor kekszet, megcsurgatjuk a karamellás sziruppal, rákenjük a krémet, majd megint egy sor keksz, karamella, krém és keksz.
- Végül a tetejére rásimítjuk a félretett krémet, megszórjuk kakaóporral és egy éjszakára hűtőbe tesszük puhulni.
Öltet : innen
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése