Karácsonyra ajánlom ezt a kettő az egyben köretet, sültek mellé kiváló. Mutatós és finom, az ünnepi asztalról nem hiányozhat.
»HOZZÁVALÓK«
- 70 dkg burgonya
- 3 tojássárgája
- 5 dkg vaj
- só, őrölt fehérbors, szerecsendió
- alma
- friss rozmaring
- A burgonyát nagyobb kockákra vágjuk és enyhén sós vízben megfőzzük majd krumplinyomón áttörjük. Még forrón belekeverjük a tojássárgákat és a vajat, ízesítjük és alaposan összekeverjük. A masszát csillagcsöves habzsákba kanalazzuk.
- Az almának levágjuk a tetejét, karalábévájóval kiszedjük a belsejét és betöltjük krumplipürével.
- Egy hőálló tálat kikenünk vajjal, belesorakoztatjuk a megtöltött almákat, mellédobunk 2 - 3 ág rozmaringot és előmelegített, 200 °C - os sütőben kb 30 perc alatt készre sütjük.
Jaj de guszta, príma ötlet! ;-)
VálaszTörlés