,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2015. november 13., péntek

~ TIRAMISU SÖRSABAYONNAL ~




 Akár a karácsonyi menü lezárója is lehet ez a klasszikus, de ízében mégis más tiramisu. Aki nem akar sütögetni vagy nincs ideje, bátran ajánlom ezt a desszertet. Gyorsan elkészül, lágy és selymes textúra és kellemes íz jellemzi. 

»HOZZÁVALÓK« - 4 főre
Sziruphoz :
- 2 dl presszókávé
- 1, 5 dl világos sör
- 3 dkg cukor
- 1 narancs leve
Krémhez :
- 2 , 5 dl tejszín
- 12 , 5 dkg mascarpone ( szobahőmérsékletű )
Sörsabayon - hoz :
- 3 tojássárgája
- 6 dkg cukor
- 1 dl sör
Továbbá : - babapiskóta, kakaópor
  1. A szirup hozzávalóit 5 percig forraljuk, majd kihűtjük.
  2. A sabayonhoz a tojássárgákat elkeverjük a cukorral majd vízgőz felett elkezdjük habosra keverni . ( Fontos, hogy a tál alja ne érintkezzen a vízzel ! ) Ha már szépen kifehéredett és a cukor is elolvadt, fokozatosan hozzáöntjük a sört majd addig keverjük, amíg szépen besűrűsödik és a duplájára nő a krém. 
  3. A tejszínt habbá verjük a vége felé hozzákeverjük a mascarponét és összeforgatjuk a kihűlt sabayonnal.
  4. A babapiskótákat megmártjuk a szirupban, majd lerakjuk egy pohár vagy tál aljába, rákanalazunk a krémből, megszórjuk kakaóporral és megismételjük kétszer vagy háromszor a rétegezést. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése