A tésztát mindenképp pihentessük. mert így lesz igazán omlós, a sütési időt pedig tartsuk be.
»HOZZÁVALÓK«
- 30 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- csipet só
- 1 tojássárgája
- fél vanília rúd kikapart magja
- málnalekvár - a ragasztáshoz
- A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd folpackba csomagoljuk és hűtőbe tesszük legalább 1 órára. ( nálam egy éjszakát pihent )
- A tésztát, enyhén lisztezett felületen kb fél cm - es vastagságra kinyújtjuk és linzer szaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk és előmelegített, 200 °C - os sütőben 8 - 10 perc alatt megsütjük.
- A málnalekvárt szitán átpasszírozzuk és összeragasztjuk vele a linzereket. Vaníliás cukorral meghintve kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése