,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2015. december 1., kedd

~ DIÓHABOS CSOKOLÁDÉKRÉMES KOCKA ~




 »HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 40 dkg liszt, 15 dkg cukor, 18 dkg vaj, 4 tojássárgája, csipet só, pár ek tej
Dióhab : 
- 6 tojásfehérje, csipet só, 22 dkg cukor, 30 dkg dió
 Krém :
- 8 dl tej, 2 cs csokoládés pudingpor, 2 ek kakaópor, 2 tojássárgája, 20 dkg vaj, 20 dkg porcukor

  1. A tésztához, vegyítsük össze a lisztet a cukorral és a sütőporral, morzsoljuk el benne a vajat és gyúrjuk össze annyi tejjel, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. Osszuk 3 egyenlő részre majd folpacka csomagolva, tegyük 1 órára hűtőbe.
  2. A krémhez, keverjük simára a tojássárgáját és a pudingport 1 , 5 dl tejjel, a maradék tejet forraljuk fel, majd állandó kevergetés mellett, öntsük hozzá a pudingos keveréket és főzzük sűrű krémmé. A vajat keverjük habosra a cukorral és a kakaóval, majd habosítsuk tovább a kihűlt pudinggal.
  3. A diót vegyítsük össze a cukorral, a fehérjét verjük habbá a sóval és lazán forgassuk össze a cukros dióval.
  4. A tésztagombócot lisztes felületen nyújtsuk ki és simítsuk egy sütőpapírral bélelt, kb 20 x 32 cm - es tepsibe. Simítsuk rá a diós hab 1 / 3 - át és tegyük a 180 °C - ra előmelegített sütőbe kb 15 - 18 percre. ( akkor jó, ha a diós hab színt kap ). A többi tésztával is így járjunk el.
  5. Ha a tésztalapok kihűltek, töltsük be a krémmel és egy éjszakán át hagyjuk összepuhulni.





1 megjegyzés: