,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2015. november 25., szerda

~RESZELT DIÓS ~






»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 35 dkg liszt, 
- 18 dkg hideg vaj
- 8 dkg porcukor
- 1 tk sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
- 2 tojássárgája
- kb 2 - 3 ek víz
Töltelék :
- 15 dkg darált dió
- 15 dkg porcukor
- 1 tojássárgája
- 3 ek baracklekvár
- 3 tojásfehérje
- 1 cs vaníliás cukor
- csipet só

  1. A tésztához összevegyítjük a száraz hozzávalókat, majd elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. A tésztát kétfelé vesszük, folpackba csomagoljuk és az egyik részt a hűtőbe, a másikat a fagyasztóba tesszük legalább 1 órára. 
  2. A diót összekeverjük a cukor felével, a vaníliás cukorral, a tojássárgájával és a lekvárral.
  3. A fehérjét elkezdjük a sóval habbá verni, majd fokozatosan hozzáadjuk a maradék porcukrot és kemény habbá verjük. A habot óvatosan összeforgatjuk a diós krémmel.
  4. A hűtőben pihentetett tésztát egy kb 20 x 30 cm - es tepsibe simítjuk, villával megszurkáljuk és rákenjük a diós habot, majd ráreszeljük a fagyos tésztát. Előmelegített, 180 °C - os sütőben  megsütjük. ( akkor van kész, ha egy kis színt kap a tészta teteje.)


3 megjegyzés: