,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2015. november 22., vasárnap

~ CSOKOLÁDÉSZALÁMI ~



»HOZZÁVALÓK«
- 10 dkg étcsokoládé
- 8 dkg vaj
- 2 ek rum vagy 1 tk rumaroma
- 20 dkg  keksz - nálam digestive
- 1 ek kakaópor
- 1 ek lekvár - tetszőleges
- 10 dkg vegyes magvak ( dió, pisztácia, mandula )
- 3 - 3 dkg mazsola, aszalt áfonya
- 1 ek kandírozott narancshéj
- porcukor - a hempergetéshez

  1. A keksz negyedét tördeljük apróra, a többit  daráljuk le. A magvakat és az az aszalványokat vágjuk durvára.
  2. A csokoládét és a vajat gőz felett olvasszuk össze és keverjük hozzá a rumot, majd az összes hozzávalót keverjük - gyúrjuk alaposan össze. Tegyük félórára hűtőbe, majd osszuk a masszát kétfelé, csomagoljuk zsírpapírba úgy, hogy szalámi formát öltsön és tegyük vissza a hűtőbe dermedni.
  3. Amikor már megszilárdult a csokiszalámi, hempergessük meg porcukorba. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése