»HOZZÁVALÓK«
- 10 dkg étcsokoládé
- 8 dkg vaj
- 2 ek rum vagy 1 tk rumaroma
- 20 dkg keksz - nálam digestive
- 1 ek kakaópor
- 1 ek lekvár - tetszőleges
- 10 dkg vegyes magvak ( dió, pisztácia, mandula )
- 3 - 3 dkg mazsola, aszalt áfonya
- 1 ek kandírozott narancshéj
- porcukor - a hempergetéshez
- A keksz negyedét tördeljük apróra, a többit daráljuk le. A magvakat és az az aszalványokat vágjuk durvára.
- A csokoládét és a vajat gőz felett olvasszuk össze és keverjük hozzá a rumot, majd az összes hozzávalót keverjük - gyúrjuk alaposan össze. Tegyük félórára hűtőbe, majd osszuk a masszát kétfelé, csomagoljuk zsírpapírba úgy, hogy szalámi formát öltsön és tegyük vissza a hűtőbe dermedni.
- Amikor már megszilárdult a csokiszalámi, hempergessük meg porcukorba.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése