A leves hozzávalói csak irányadóak, hiszen mindenkinek van saját bevált receptje. A jó húsleves titka azonban, a lassú és hosszú főzés.
»HOZZÁVALÓK«
Leveshez :
- kb 1 , 5 kg kacsaaprólék ( szárnytő, farhát, nyak, mellcsont )
- Zöldségek :
1 - 1 karalábé és zellergumó, 4 szál répa, 3 gyökér, 1 kisebb fej vöröshagyma, 1 / 4 kelkáposzta, 1 burgonya, 1 csokor zeller zöld, 1 - 1 kisebb tv paprika és paradicsom
- Fűszerek :
- egész bors, só, ételízesítő vagy leveskocka
Húsgombóchoz :
- 35 dkg darált sertéshús, 1 kisebb vöröshagyma, 4 - 5 gerezd fokhagyma, 1 kk szárított csombor, 1 tojás, só, fehér bors, petrezselyemzöld
- A húst megmossuk, és hideg vízbe feltesszük főni. Ha felforrt, lehabozzuk. A répát és a gyökeret kisebb hasábokra, a zellert és a karalábét négybe vágjuk és a leveshez adjuk a többi zöldséggel együtt. Fűszerezzük és fedő alatt, kis lángon kb 2 - 2 , 5 óra alatt megfőzzük.
- A darált húshoz hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a tojást és a felaprított petrezselymet. Fűszerezzük és alaposan összekeverjük majd a masszából apró golyókat formázunk. Ha a leves elkészült, pár perc alatt megfőzzük benne a húsgombócokat..
- A levest, kifőtt csigatésztával és aprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Hmmm de finom!!!!!
VálaszTörlés