,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2016. január 16., szombat

~ ANANÁSZ PITE ~



»HOZZÁVALÓK«
Tészta : 
- 50 dkg liszt, 8 dkg porcukor, 1 / 2 cs sütőpor, csipet só, 15 dkg vaj, 2 tojássárgája, 2 ek tejföl. tej - szükség szerint
Töltelék : 
- 2 doboz ananászkonzerv ( Lidl ), 10 dkg cukor - vagy ízlés szerint, 1 narancs reszelt héja, 6 ek tápiókaliszt
Tetejére : 
- 1 ek olvasztott vaj, porcukor

  1. A száraz hozzávalókat összeszitáljuk, elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a tejföllel elkevert tojássárgáját és annyi tejet adagolunk hozzá, hogy jól összeálljon a tészta. Folpackba csomagolva, fél óráig hűtőben pihentetjük.
  2. Az ananászkonzervet a levével együtt egy nagyobb lábasba öntjük, ízesítjük cukorral, narancshéjjal és összefőzzük. Botmixerrel összetörjük, hozzáadjuk a tápiókát és alacsony lángon addig főzzük, amíg jól besűrűsödik.
  3. A tésztát kétfelé osztjuk, az egyik felét kinyújtjuk és egy közepes méretű ( kb 20 x 30 cm ) sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. Villával megszurkáljuk és rákenjük az ananászkrémet. Befedjük a másik tésztalappal, tetejét villával megszurkáljuk és előmelegített, 180 °C - on kb 40 percig sütjük. 
  4. Ha langyosra hűlt megkenjük olvasztott vajjal és megszórjuk porcukorral.



1 megjegyzés: