A chiacchiere - magyarul fecsegést, csevegést jelent, de a különböző olasz régiókban, más - más elnevezést kapott, pl bugie, strufoli, frappe, cenci, galani. Ezt a tipikus, ropogós és finom rágcsálnivalót, az olaszok a karneváli időszakban készítik és tucatjával lehet a boltokban is kapni.
Az eredeti recept tojással, sütőporral vagy szódabikarbónával készül, de most itt egy könnyített változat, ami ugyanolyan finom és ropogós.
»HOZZÁVALÓK«
- 22 dkg liszt
- csipet só
- natúr joghurt - annyi amennyit felvesz a liszt
- olaj - a sütéshez
- porcukor - a szóráshoz
- A lisztet vegyítsük össze a sóval és gyúrjuk össze annyi joghurttal, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk. Csomagoljuk folpackba és szobahőmérsékleten pihentessük 1 órán át.
- A tésztát osszuk 3 - 4 részre és nyújtsuk nagyon vékony kb 2 - 3 mm - vastag lappá. Derelyemetszővel vágjunk tetszőleges méretű csíkokat és forró olajban süssük aranybarnára.
- Porcukorral megszórva kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése