,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2016. január 14., csütörtök

~ ZELLERES BORSÓKRÉMLEVES ~



»HOZZÁVALÓK«
- 25 dkg mirelit zöldborsó
- 1 kisebb zellergumó
- 1 közepes vöröshagyma
- kb 5 dl tej
- 1 nagy csokor petrezselyem
- 1 ek vaj
- 2 ek tejföl 
- só bors - ízlés szerint
Sajtcsipsz :
- kb 20 dkg karakteresebb ízű sajt ( pl, gouda, ementáli )

  1. Az apróra vágott vöröshagymát  kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a felkockázott zellert és jól átpirítjuk. Amikor a zeller félig megpuhult, hozzáadjuk a zöldborsót és az egészet puhára pároljuk.
  2. A  petrezselymet a szárával  együtt felaprítjuk, hozzáadjuk a zöldségekhez, hozzáöntjük a tejet és botmixerrel pürésítjük. Belekeverjük a tejfölt, visszatesszük a tűzre és összeforraljuk. 
  3. Ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük és még forrón belekavarjuk a vajat.
  4. A sajtot lereszeljük és egy sütőpapírral bélelt tepsibe diónyi halmokat rakunk belőle. Előmelegített, 180 °C - os sütőben kb 8 percig sütjük, majd hagyjuk megszilárdulni. Találáskor a levesbe tördelve fogyasztjuk.

1 megjegyzés: