,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2016. január 12., kedd

~ RIZSFÁNK ~



 Olasz recept alapján készült, a mandulától ropogós a citrushéjaktól kellemesen pikánsak ezek a fánkocskák. A tészta elég lágy ezért ne ijedjünk meg , sütéskor szépen összeáll.

»HOZZÁVALÓK«
- 12 dkg rizs
- 15 dkg liszt
- 15 g friss élesztő
- 1 / 2 kk só
- 1 ek rum
- 5 dkg mazsola
- 5 dkg kandírozott citrushéj
- 2 ek durvára vágott mandula
- 1, 5 dl langyos víz
- porcukor - a szóráshoz
- olaj - a sütéshez
  1. Az élesztőt a liszthez morzsoljuk és összekeverjük a langyos vízzel. Folpackkal letakarva, meleg helyen 1 órán át kelesztjük.
  2. A rizst puhára pároljuk a sóval majd összekeverjük a lisztes résszel és további 1 óráig pihentetjük.
  3. Sütés előtt a rumot, a mazsolát, a gyümölcshéjat és a mandulát a masszához keverjük és egy kanál segítségével a forró olajba szaggatjuk. A fánkok mindkét oldalát halványra sütjük és papírtörlőre szedjük. Még melegen  porcukorba forgatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése