»HOZZÁVALÓK«
Piskóta:
- 3 tojás
- 3 ek cukor
- 2 ek liszt
- 1 ek kakaópor
- 1 ek olaj
Krém :
- 5 dl tej
- 8 dkg cukor - ( vagy ízlés szerint )
- 1 vaníliarúd magjai
- 7 dkg dara
- 10 dkg kókuszreszelék
- 5 dkg vaj
- csipet só
Csokimáz : - 1 tábla étcsokoládé, 1 ek olaj - gőz felett összeolvasztva
- A sütőt 200 °C - ra előmelegítjük. A tojást habosra keverjük a cukorral, hozzácsurgatjuk az olajat és lazán összeforgatjuk a kakaóporos lisztet. A masszát, sütőpapírral bélelt közepes méretű ( kb 20 x 30 cm ) tepsibe simítjuk és tűpróbáig ( kb 10 - 12 perc ) sütjük.
- A krémhez, a cukrot elkeverjük a tejjel, hozzáadjuk a sót és a vaníliamagokat, majd csomómentesre keverjük a darával és a kókusszal. Alacsony lángon, állandó keverés mellett felfőzzük. Elzárjuk alatta a lángot, belekavarjuk a vajat és még melegen a piskótára kenjük.
- A megkent piskótalapot kettévágjuk és egymásra helyezzük. Ha kihűlt a krém, a tetején elsimítjuk a csokoládét, megvárjuk míg megdermed és tetszés szerint felszeleteljük.
Szia! Nagyon guszta a süti! Szeretném megsütni! Kérdésem hogy elég a 2ek liszt bele ekkora tepsihez? Köszönöm a választ! Szép napot kívánok!
VálaszTörlésKedves Szilvia !
TörlésIgen elég, de legyen púpozott ek.Jó tanács : a piskótához én nem használok semmilyen térfogatnövelőt, mivel nagyon habosra kikeverem, de ha úgy gondolod, hogy nem jönne fel, 1 kk sütőpor mehet bele.
Sok sikert hozzá !