Nem mutatok újdonságot ezzel recepttel, hiszen nagyon egyszerű az elkészítése. Nincs vele sok macera, a zöldségkörettel pedig nagyon finom. A Borettana hagyma húsa rendkívül ízletes és édes, így jól ellensúlyozza a bacon sósságát.
»HOZZÁVALÓK«
- 6 db csirke alsó comb
- 20 dkg füstölt bacon szalonna
- 2 - 3 rozmaring ágácska
- őrölt tarkabors
- 1 , 5 dl száraz fehérbor
Zöldség ragu :
- 2 közepes cukkini
- fél kg Borettana hagyma
- 1 - 2 vastagabb répa
- 1 fej fokhagyma
- 1 ek olívaolaj
- só, tarkabors
- A combokról húzzuk le a bőrt, fűszerezzük borssal és tekerjük be a szalonnával. Rakjuk kiolajozott tepsibe, tegyük mellé a rozmaringot és a hagymát. Öntsük alá a bort és 200 °C - on süssük szép pirosra.
- Hevítsünk olajat egy serpenyőben. A répából zöldséghámozóval vágjunk vékony szeleteket és pirítsuk át. Szedjük ki és tegyük félre. Dobjuk a serpenyőbe a fokhagymagerezdeket, az apróra felkockázott cukkinit és pirítsuk át. Ízesítsük sóval és borssal.
- Ha elkészült a húst, a hagymának távolítsuk el a héját és adjuk raguként a cukkinivel és a répával a csirkecomb mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése