Tészta:
- 30 dkg liszt
- 4 ek porcukor
- csipet só
- 10 g szalalkáli
- 1 ek zsír
- 1 tojás
- 1 császárkörte aroma ( 30 ml )
- kb 1 - 1, 5 dl tej
Krém :
- 6 dl tej
- 6 ek liszt
- 20 dkg vaj
- 25 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- A sütőt 180 °C - ra előmelegítjük. A tésztához összeszitáljuk a száraz hozzávalókat, majd elmorzsoljuk benne a zsírt. Az aromát elkeverjük 1 dl tejben, hozzáadjuk a lisztes részhez és az egészet összegyúrjuk, annyi tejet adagolva még hozzá, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk. Ezután 3 egyforma részre osztjuk.
- A tésztát 20 x 30 - as lapokká kinyújtjuk és zsírozott, lisztezett tepsi hátán egyenként, 6 - 8 perc alatt megsütjük. ( a tetejét szurkáljuk meg villával )
- A lisztet simára keverjük a tejjel és sűrű péppé főzzük. A vajat a porcukorral és a vaníliával kihabosítjuk majd a kihűlt lisztkrémmel csomómentesre keverjük. A lapokat megtöltjük a krémmel, majd hűvös helyen egy éjszakán át pihentetjük.
- Tetejét megszórjuk porcukorral és tetszés szerint szeleteljük. ( díszíthetjük akár habrózsával, vagy fehér csokoládé forgáccsal is )
Imádom a sütijeidet, ez is csodaszép. Már el is mentettem, engedelmeddel!!!!!!
VálaszTörlésKöszönöm Piroska !Sok sikert az elkészítéséhez.
Törlés