Segítség a hajtogatáshoz :
A felső képsor a szimpla, az alsó pedig a dupla hajtás.
»HOZZÁVALÓK«
Hajtogatott leveles tészta :
- 40 dkg liszt + 3 dkg
- 35 dkg vaj
- 1 tk só
- 35 ml olaj
- 2 tk ecet
- kb 2 dl jéghideg víz
Töltelék :
- 25 dkg mascarpone
- 3 ek porcukor
- 1 tábla étcsokoládé ( 100 g )
- A tésztához felkockázzuk a hideg vajtat és összedolgozzuk a 3 dkg liszttel. Ujjnyi vastag téglalap alakúra formázzuk és folpackba csomagolva hűtőbe tesszük.
- A lisztet összeszitáljuk a sóval, hozzáadjuk az olajat és a kevés vízben elkevert ecetet, majd összedolgozzuk annyi vízzel, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk. Folpackba csomagoljuk és félórára hűtőbe tesszük.
- Ezután a tésztából kereszt irányba füleket húzunk, középre helyezzük a vajat és becsomagoljuk. A tésztát lisztes felületen kb 60 x 25 cm - es nagyságúra kinyújtjuk és egy szimpla hajtást csinálunk. A tésztát 90 fokkal elfordítjuk és ismét téglalap alakúra nyújtjuk, majd egy dupla hajtást csinálunk. A tésztát becsomagoljuk és 1 órán keresztül hűtőben pihentetjük.
- A pihentetés után a tésztát ismét kinyújtjuk, szimplán hajtjuk majd elfordítjuk és duplán is meghajtjuk. Becsomagoljuk és ismét hűtőben pihentetjük legalább 2 órán keresztül.
- A krémsajtot kikeverjük a porcukorral, majd összedolgozzuk a vízgőz felett megolvasztott csokoládéval. A tésztát kétfelé osztjuk, kb 40 x 30 cm - es nagyságúra kinyújtjuk, megkenjük a csokoládés krémsajt felével és feltekerjük. 12 szeletre vágjuk és a kivajazott, lisztezett muffin sütőforma mélyedéseibe rakjuk. 200 °C - ra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. A másik rúddal is így járunk el.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése