Kekszes alap :
- 1 cs csokoládés zabkeksz ( győri édes zabfalatok )
- 10 dkg olvasztott vaj
Krém :
- 40 dkg mascarpone
- 20 dkg tejföl
- 3 db tojás
- 15 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 , 5 dkg étk. keményítő
- 5 dkg nutella
Tetejére : - 10 dkg mascarpone, 5 dkg nutella + 2 ek
- A kekszet késes aprítóval összetörjük, összekeverjük az olvasztott vajjal, majd belenyomkodjuk egy sütőpapírral bélelt kapcsos ( 22 cm ) tortaforma aljába.
- A tojást habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a krémsajtot a tejfölt és a keményítőt, majd az egészet alaposan összedolgozzuk. A krém 2 / 3 - át a kekszes alapra simítjuk, a maradék krémhez pedig hozzákeverjük a mogyorókrémet.
- A nutellás krémet a fehér krémre halmozzuk és egy villával kicsit összekeverjük. 160 °C - ra előmelegített sütőben kb 45 - 50 perig sütjük.
- A krémsajtot simára keverjük a nutellával és a kihűlt torta tetejére simítjuk. A díszítéshez kb 2 ek mogyorókrémet micróban folyósra melegítünk, zacskóba töltjük - aminek a végén egy pici lyukat vágunk - és tetszés szerint díszítjük vele a tortát.
HŰŰ, micsoda gyönyörűség! :)
VálaszTörlés