»HOZZÁVALÓK«
- 4 tojás
- 20 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 18 dkg vaj
- 2 dl tej
- 45 dkg liszt
- csipet só
- 3 / 4 tasak sütőpor
- 1 kg savanykás alma
- fahéj, cukor - ízlés szerint
- Az almát megmossuk, lereszeljük, majd a levétől kinyomkodjuk. Ízlés szerint ízesítjük cukorral, fahéjjal.
- A tojást habosra keverjük a cukrokkal, majd hozzáadjuk a puha vajat, a tejet és a sütőporos lisztet. Alaposan összekeverjük, majd a masszát kétfelé vesszük.
- Alaposan kivajazunk és kilisztezünk egy közepes méretű ( kb 20 x 30 ) tepsit, beleöntjük a tésztamassza felét, egyenletesen eloszlatjuk rajta az almát, majd ráöntjük a megmaradt masszát.
- Előmelegített, 160 °C - os sütőben kb 45 perc alatt megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése