,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2016. április 10., vasárnap

~ CSOKOLÁDÉS EPERMOUSSE - OS TORTA ~



 A torta triplán csokis és nagyon könnyed eperhabbal készült, roppanós csokoládédarabokkal a közepében .
Elkészíthető sütés nélkül is, akkor zabkekszet vagy csokis kekszet használjunk. hozzá.

»HOZZÁVALÓK«
Piskóta : 
- 3 tojás
- 6 dkg porcukor
- 3 dkg vaj
- 3 dkg étcsokoládé
- 2 ek kakaópor
- 1 tk sütőpor
- 4 dkg liszt
- csipet só
Epermousse :
- 1 kis poharas natúr joghurt
- kb 10 dkg porcukor - vagy ízlés szerint
- 25 dkg eper + a díszítéshez
- 10 g zselatin
- 0 , 5 dl víz
- 2 dl tejszín
Továbbá : 
- 10 dkg étcsokoládé, 1 ek étolaj - a csokoládélapokhoz
- 10 dkg étcsokoládé, 1 dl tejszín - a piskóta betöltéséhez

  1. A csokoládélapokhoz olvasszuk össze a csokoládét az olajjal, majd kenjük el vékonyan egy sütőpapírral borított tálcán, majd miután megdermedt, tördeljük nagyobb darabokra.
  2. Melegítsük elő a sütőt 180 °C - ra. Egy 18 cm  - es tortaforma aljára fektessünk zsírpapírt, az oldalát pedig vajazzuk és lisztezzük ki.
  3. A piskótához, olvasszuk össze a vajat a csokoládéval. A tojásokat válasszuk ketté, a fehérjét a csipet sóval verjük fel kemény habnak, fokozatosan adagolva hozzá a porcukrot. Azután keverjük hozzá a tojássárgáját és a vajas csokoládét, majd forgassuk hozzá a kakaós, sütőporos lisztet. A masszát simítsuk a formába és süssük kb 25 percig. 
  4. A tejszínt forrósítsuk fel, majd öntsük az összetördelt csokoládéra és keverjük fényesre.
  5. Ha a piskóta megsült vegyük ki a formából, hűtsük ki és vágjuk két lapba, majd kenjük meg az egyik lapot a tejszínes csokikrémmel, borítsuk rá a másik lapot és helyezzünk köréje tortagyűrűt.
  6. Az epret pürésítsük össze a joghurttal és a porcukorral, a zselatint duzzasszuk meg a vízben, majd forrósítsuk fel és keverjük az epres püréhez. A tejszínt verjük fel kemény habnak és forgassuk össze a zselatinos résszel. Azután kenjünk kevés mousse -t a piskótára, helyezzünk rá csokoládélapokat és így rétegezzük a habot ill. a lapokat felváltva, míg el nem fogynak. 
  7. Pár órára tegyük a hűtőbe dermedni, majd díszítsük  félbevágott eperszemekkel.


2 megjegyzés: