»HOZZÁVALÓK«
Diós tészta :
- 5 ek liszt, 5 ek porcukor, 5 ek darált dió, csipet só, fél citrom reszelt héja, 1 mk szódabikarbóna, 1 tojás, 1 - 2 ek tejföl
Mákos tészta :
- 5 ek liszt, 5 ek porcukor, 5 ek darált mák, csipet só, fél citrom reszelt héja, 1 mk szódabikarbóna, 1 tojás, 1- 2 ek tejföl
Kakaós tészta :
- 5 ek liszt, 5 ek porcukor, csipet só, 1 mk szódabikarbóna, 3 ek kakaópor, 1 tojás, 1 - 2 ek tejföl
Krém :
- 1 l tej, 8 ek búzadara, 20 dkg margarin, 18 dkg porcukor, 2 cs vaníliás cukor, csipet só
Tetejére : - 15 dkg étcsokoládé, 1 ek étolaj
- A háromféle tészta hozzávalóit külön - külön összegyúrjuk annyi tejföllel, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk. ( ezt a tejföl mennyiségével állíthatjuk be ) , majd mindhárom tésztát folpackba csomagoljuk és hűtőbe tesszük kb félórára.
- Azután lisztezett felületen, a tésztát kb 25 - 35 cm - es nagyságúra kinyújtjuk és sütőpapírral fedett sütőlapon 180 °C - on, kb 10 - 12 perc alatt megsütjük.
- Míg hűlnek a lapok elkészítjük a krémet : a tejben egy csipet sóval megfőzzük a darát és hagyjuk kihűlni. A puha margarint a porcukorral kihabosítjuk, azután simára keverjük a grízzel.
- A tésztalapokat tetszőleges sorrendben megtöltjük a krémmel, majd egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap vízgőz felett összeolvasztjuk a csokoládét az olajjal, majd bevonjuk a sütemény tetejét. Hosszúkás szeletekre vágva kínáljuk.
Kedves Judit,
VálaszTörlésörültem, amikor megláttam, hogy sütőpapíron, kinyújtva is lehet elkészíteni ezt a sütit, nem kell elmosogatni a tepsit :) De sajnos nekem egy kanál tejföllel is olyan híg állaga lett, ami szinte folyott, még egy plusz jó kanál liszt után is, igy csak kenni tudtam a tésztának valót, és sokkal laposabb és hullámosabb lett :(, de az íze finom :)