Ennek a sütinek pofon egyszerű az elkészítése, nemcsak eperrel, hanem akár málnával, szederrel, áfonyával is finom lehet. De ha még gyorsabban szeretnénk elkészíteni, csak kapjuk elő a spájzból a kedvenc házi lekvárunkat és azzal töltsük meg a süteményt.
»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 30 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 8 dkg porcukor
- 1 tojássárgája
- csipet só
- kb 2 - 3 ek tejföl
- 1 citrom reszelt héja
Töltelék :
- 50 dkg eper
- kb 20 dkg cukor
- 1 / 2 citrom leve
- A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd folpackba tekerve a mélyhűtőbe tesszük kb 1 órára.
- Az epret kicsumázzuk és apróra összevágjuk, hozzáadjuk a cukrot, a citrom levét és sűrű, lekvár állagúra összefőzzük.
- A tészta felét, sütőpapírral bélelt kb 25 x 25 cm - es tepsibe ( nagylyukú reszelőn ) reszeljük, rásimítjuk a lekvárt és a megmaradt tésztát ráreszeljük.
- 180 °C - os sütőben kb 25 percig sütjük. Miután kihűlt megszórjuk porcukorral és felszeleteljük.
Ezt almásan, meggyesen sütöttem, de epresen még nem. Ki kell próbálnom!!! :-)
VálaszTörlésMindenképp :))
TörlésÉn már ettem, készíttettem hasonlót, nagyon finom. :)
VálaszTörlésNem találtam sajnos tejfölt külföldön. Mivel tudom helyettesíeni?
VálaszTörlésKedves Léda !
TörlésHideg vízzel, de csak annyi kell, hogy ne legyen lágy a tészta.