,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2016. április 27., szerda

~ OMLÓS EPRESLEPÉNY ~



 Ennek a sütinek pofon egyszerű az elkészítése, nemcsak eperrel, hanem akár málnával, szederrel, áfonyával is finom lehet. De ha még gyorsabban szeretnénk elkészíteni, csak kapjuk elő a spájzból a kedvenc házi lekvárunkat és azzal töltsük meg a süteményt. 

»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 30 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 8 dkg porcukor
- 1 tojássárgája
- csipet só
- kb 2 - 3 ek tejföl
- 1 citrom reszelt héja
Töltelék :
- 50 dkg eper
- kb 20 dkg cukor
- 1 / 2 citrom leve

  1. A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd folpackba tekerve a mélyhűtőbe tesszük kb 1 órára.
  2. Az epret kicsumázzuk és apróra összevágjuk, hozzáadjuk a cukrot, a citrom levét és sűrű, lekvár állagúra összefőzzük.
  3. A tészta felét, sütőpapírral bélelt kb 25 x 25 cm - es tepsibe ( nagylyukú reszelőn ) reszeljük, rásimítjuk a lekvárt és a megmaradt tésztát ráreszeljük.
  4. 180 °C - os sütőben kb 25  percig sütjük. Miután kihűlt megszórjuk porcukorral és felszeleteljük.


5 megjegyzés:

  1. Ezt almásan, meggyesen sütöttem, de epresen még nem. Ki kell próbálnom!!! :-)

    VálaszTörlés
  2. Én már ettem, készíttettem hasonlót, nagyon finom. :)

    VálaszTörlés
  3. Nem találtam sajnos tejfölt külföldön. Mivel tudom helyettesíeni?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Léda !
      Hideg vízzel, de csak annyi kell, hogy ne legyen lágy a tészta.

      Törlés