,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2016. április 25., hétfő

~ CSOKOLÁDÉS - TÚRÓS PALACSINTATEKERCS ~




Nem mutatok újdonságot ezzel a recepttel, ugyan a palacsinta hozzávalóiból hiányzik a szódavíz, viszont a tojáshabtól légiesen könnyed a tészta és a tekerés is eltér a szokványostól. 

»HOZZÁVALÓK«
Palacsinta :
- 20 dkg liszt
- 2 tojás
- 6 dkg cukor
- 1 kk só
- tej
Töltelék :
- 50 dkg krémes túró, 1 cs vaníliás cukor, 3 - 4  ek cukor ( vagy ízlés szerint ), 1 citrom reszelt héja, 2 - 3 ek tejföl
- 10 dkg étcsokoládé, 0, 5 dl tej

  1. A tojást válasszuk ketté, a tojássárgáját a lisztet  és a cukrot keverjük simára, majd adagoljunk hozzá annyi tejet, hogy tejszín sűrűségű masszát kapjunk. Pihentessük kb 15 percig. Azután a tojásfehérjét a sóval verjük habbá, majd óvatosan forgassuk a masszába. 
  2. Felhevített palacsintasütőben, kevés olvasztott vajon süssük ki a palacsintákat a szokásosnál kicsit vastagabbra. ( kb 10 db )
  3. A túrót villával törjük össze és keverjük össze a többi hozzávalóval . A tejet forrósítsuk fel, tördeljük hozzá a csokoládét, majd keverjük simára. 
  4. A palacsintákat osszuk kétfelé és helyezzük egy olajjal bekent fóliára úgy, hogy félig fedjék egymást. Kenjük rá a csokoládé felét, majd erre a túró felét és a fólia segítségével tekerjük fel a hosszabbik oldalánál fogva. Így járjunk el a megmaradt palacsintákkal is. Az így kapott roládot vágjuk kb ujjnyi vastag szeletekre és meglangyosítva, porcukorral vagy reszelt csokoládéval kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése