Nem mutatok újdonságot ezzel a recepttel, ugyan a palacsinta hozzávalóiból hiányzik a szódavíz, viszont a tojáshabtól légiesen könnyed a tészta és a tekerés is eltér a szokványostól.
»HOZZÁVALÓK«
Palacsinta :
- 20 dkg liszt
- 2 tojás
- 6 dkg cukor
- 1 kk só
- tej
Töltelék :
- 50 dkg krémes túró, 1 cs vaníliás cukor, 3 - 4 ek cukor ( vagy ízlés szerint ), 1 citrom reszelt héja, 2 - 3 ek tejföl
- 10 dkg étcsokoládé, 0, 5 dl tej
- A tojást válasszuk ketté, a tojássárgáját a lisztet és a cukrot keverjük simára, majd adagoljunk hozzá annyi tejet, hogy tejszín sűrűségű masszát kapjunk. Pihentessük kb 15 percig. Azután a tojásfehérjét a sóval verjük habbá, majd óvatosan forgassuk a masszába.
- Felhevített palacsintasütőben, kevés olvasztott vajon süssük ki a palacsintákat a szokásosnál kicsit vastagabbra. ( kb 10 db )
- A túrót villával törjük össze és keverjük össze a többi hozzávalóval . A tejet forrósítsuk fel, tördeljük hozzá a csokoládét, majd keverjük simára.
- A palacsintákat osszuk kétfelé és helyezzük egy olajjal bekent fóliára úgy, hogy félig fedjék egymást. Kenjük rá a csokoládé felét, majd erre a túró felét és a fólia segítségével tekerjük fel a hosszabbik oldalánál fogva. Így járjunk el a megmaradt palacsintákkal is. Az így kapott roládot vágjuk kb ujjnyi vastag szeletekre és meglangyosítva, porcukorral vagy reszelt csokoládéval kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése