Karamell szósz :
- 30 dkg cukor, 3 dl tej
Tészta :
- 40 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 1 tk szódabikarbóna
- csipet só
- 1 tojás
- karamell szósz
Krém
- 20 dkg dió
- 25 dkg margarin
Tetejére : - 1 tábla tejcsokoládé, 1 dl tejszín
- A cukrot karamellizáljuk meg, öntsük hozzá a tejet és addig főzzük amíg egy kicsit besűrűsödik. Hagyjuk teljesen kihűlni.
- A tésztához szitáljuk össze a száraz hozzávalókat és morzsoljuk el benne a vajat. Adjuk hozzá a tojást és annyi karamellt, hogy jó nyújtható tésztát kapjunk, majd osszuk három részre. A tésztagombócokat enyhén lisztes felületen kb 20 x 30 cm - es lapokká nyújtsuk ki és sütőpapírral bélelt tepsiben 180 °C - on, kb 8 perc alatt egyenként süssük meg.
- A diót pirítsuk illatosra, majd daráljuk le és főzzük össze a megmaradt karamellel.
- A vajat habosítsuk ki a kihűlt diós krémmel és töltsük vele be a lapokat. Folpackkal leakarva, hűvös helyen egy éjszakán át pihentessük.
- A tejszínt forrósítsuk fel és tördeljük bele a csokoládét, majd keverjük fényesre. Ha a csokikrém kissé meghúzott, simítsuk a sütemény tetejére.
Nagyon jo lehet deakatamell nehezensikerul
VálaszTörlés