,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2016. április 21., csütörtök

~ MEDVEHAGYMA KRÉMLEVES TÚRÓGOMÓCCAL ~



»HOZZÁVALÓK«
Leves :
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 1 nagy csokor medvehagyma
- kb 25 - 30 dkg burgonya
- só, bors, ételízesítőpor
- 1 , 5 dl tejszín
Túrógombóc :
- 25 dkg túró
- 1 tojás
- só, bors  ízlés szerint
- kb 3 - 4 ek búzadara

  1. A túrót dolgozzuk össze a tojással és annyi darával, hogy formázható masszát kapjunk. Ízesítsük sóval és borssal, majd tegyük hűtőbe amíg elkészül a leves.
  2. Kevés olajon süssük üvegesre az apróra vágott hagymát, dobjuk rá a felaprított medvehagymát és fonnyasszuk meg. Adjuk hozzá a felkockázott burgonyát és öntsünk hozzá kb 1 l vizet. Főzzük addig amíg a krumpli megpuhul. Azután botmixerrel pürésítsük a levest, öntsük hozzá a tejszínt és forraljuk össze, majd ízesítsük.
  3. A túrós masszából, nedves kézzel formáljunk diónyi gombócokat és főzzük ki sós lobogó vízben. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése