,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2016. április 20., szerda

~ MÁLNÁS PITE ~



 Szeretem az egyszerű és gyorsan elkészülő süteményeket, mint ez a tortácska is. Az eredeti receptben pitének nevezik, de tulajdonképpen a tölteléke a sajttorta állagával szinte azonos. Lágy és könnyed, a friss málnától pedig üde. 

»HOZZÁVALÓK«
Tészta : 
- 15 dkg liszt
- 8 dkg vaj
- 4 dkg porcukor
- csipet só
- 1 tojás sárgája
Töltelék : 
- 25 dkg krémsajt
- 2 tojássárgája
- 4 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 3 tojásfehérje
- 15 dkg málna + a díszítéshez
- mandulaforgács - a tetejére

  1. A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd folpackba csomagolva 30 percre hűtőbe tesszük.
  2. Kivajazunk egy 18 cm - es kapcsos tortaformát és kibéleljük a kinyújtott tésztával úgy, hogy kb 4 cm - es pereme is legyen. Kibéleljük sütőpapírral és száraz babot vagy lencsét szórunk bele. 175 ° C - on 10 perc alatt elősütjük.
  3. A krémsajtot kikeverjük a cukorral, a tojássárgájával és a citromhéjjal. A fehérjét egy csipet sóval habbá verjük, majd lazán összeforgatjuk a krémsajtos résszel. Rákanalazzuk a tésztára, közben belenyomkodjuk a málnát is. A tetejét megszórjuk mandulával és visszatesszük a sütőbe kb. 50 - 60 percre. Ekkor még remeg a teteje, de hűlés közben szépen megszilárdul.
  4. Ha teljesen kihűlt, felszeleteljük, megszórjuk porcukorral és málnával díszítjük.


1 megjegyzés: