,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2016. április 19., kedd

~ MEDVEHAGYMÁS KIFLIK ~




»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 50 dkg Nagyi titka kelt tészta süteményliszt
- 1 ek só
- 2 dkg friss élesztő
- 1 dl olívaolaj
- kb 3 dl langyos tej
Töltelék :
- 1 csokor medvehagyma
- 15 dkg olvasztott vaj
- 1 ek liszt
- 1 kk só
Továbbá :
- 1 tojás - a kenéshez
- szezámmag - a szóráshoz

  1. Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet összeszitáljuk a sóval, hozzáöntjük az olívaolajt és a felfutott élesztőt, majd a tej hozzáadásával összegyúrjuk. Letakarva a duplájára kelesztjük.
  2. A medvehagymát az olvasztott vajjal és a liszttel botmixerrel kissé pürésítjük, majd sóval ízesítjük.
  3. Ha a tészta megkelt két cipóra osztjuk és mindkettőt 3 - 4 mm - es vastagságú, kör alakúra nyújtjuk. Megkenjük a medvehagymás vajjal és 12 cikkre vágjuk, azután a szélesebbik részétől fogva feltekerjük. A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, a tetejüket lekenjük felvert tojással és megszórjuk szezámmaggal.
  4. 30 percig kelesztjük, majd a 200 °C - ra előmelegített sütőben szép pirosra megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése