,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2016. április 18., hétfő

~ RICOTTÁS KUGLÓF ~




»HOZZÁVALÓK«
- 25 dkg Ráma vajas íz
- 15 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 3 tojás
- 25 dkg ricotta
- 25 dkg Nagyi titka exrta finom süteményliszt
- 1 cs sütőpor
- 1 csipet só
- 5 dkg aranymazsola
- 1 citrom reszelt héja

  1. A kuglóf formát alaposan vajazzuk ki, a sütőt melegítsük elő 185 °C - ra. A mazsolát áztassuk be rumba. 
  2. A puha margarint keverjük habosra a cukrokkal, majd habosítsuk tovább a tojással. Keverjük hozzá a ricottát, a citromhéjat és a sütőporos lisztet. Végül forgassuk a masszába a lecsepegtetett mazsolát és kanalazzuk a kuglófformába.
  3. Süssük kb 45 - 50 percig. Ha a teteje nagyon pirulna, takarjuk le alufóliával.
  4. Ha a kuglóf megsült, hagyjuk a formában kihűlni, majd szórjuk meg porcukorral. Kínáljuk friss eperrel vagy eperdzsemmel.



2 megjegyzés: