,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2016. május 8., vasárnap

~ EPERKRÉMES PULISZKATORTA ~





 A Dr Oetker tortakrémek felhasználásával, pillanatok alatt finom krémet varázsolhatunk a süteményekbe, tortákba. Többféle ízesítésben kapható és ma az epres változatot próbáltam ki, azzal a különbséggel, hogy adtam még hozzá eperszószt is. Az alap, egy kukoricalisztes vajas piskóta vaníliával, ami talán még jobban ízlik, mint a sima változat.

»HOZZÁVALÓK«
Piskóta :
- 3 tojás
- 12 dkg cukor
- 5 dkg lágy vaj
- csipet só
- 15 dkg kukoricaliszt
- 1 tk sütőpor
- 1 / 2 vaníliarúd kikapart magjai
Krém :
- 1 tasak Dr. Oetker Epres tortakrém
- 25 dkg eper 
- 10 dkg cukor
- 1 tk citromlé
- 3 dl tej
Továbbá : - vagdalt mandula, színes cukorgyöngy
  1. Egy 18 cm - es kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt fektetünk, az oldalát kivajazzuk, lisztezzük. A sütőt 200 °C - ra előmelegítjük.
  2. A tojást habosra keverjük a cukorral, majd hozzákeverjük a vajat, a vaníliát és összeforgatjuk a sütőporral vegyített kukoricaliszttel. A masszát a formába simítjuk és tűpróbáig sütjük. ( ha nagyon barnulna a teteje, takarjuk le alufóliával ). Ha a piskóta megsült, borítsuk rácsra és hagyjuk kihűlni.
  3. Az epret kockázzuk fel, szórjuk hozzá a cukrot, adjuk hozzá a citrom levét és főzzük szószos állagúra. ( ha maradnának nagyobb darabok villával törjük össze )
  4. Öntsük a tálba a tejet, adjuk hozzá a krémport és a kihűlt eperszószt, majd botmixerrel keverjük pár percig. A krém 2 / 3 - át simítsuk a piskóta tetejére és az oldalára, a maradékot kanalazzuk csillagcsővel ellátott habzsákba és díszítsük ki vele a torta .tetejét,  majd szórjunk rá cukorgyöngyöt, az oldalára pedig vagdalt mandulát.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése