Piknikre, gyerekeknek a suliba, önmagában vagy akár krémleves mellé is kiváló harapnivaló. Csak úgy eteti magát, kevés idő ráfordításával, olcsó és finom falatokat készíthetünk ezzel a recepttel.
»HOZZÁVALÓK« 12 db - hoz
Tészta :
- 35 dkg liszt
- 2 dkg friss élesztő
- 3 ek olívaolaj
- 1 / 2 ek só
- 1 tk cukor
- langyos víz ( kb 150 ml )
Töltelék :
- 1 közepes cukkini
- 2 szál nagyobb répa ( kb 30 dkg )
- 1 kis poharas tejföl
- 1 ek étk. keményítő
- 10 dkg reszelt sajt
- 1 csokor metélőhagyma
- só, bors
- A muffin forma mélyedéseit kikenjük olajjal. A sütőt előmelegítjük 200 °C - ra.
- A tésztához egy tálba szitáljuk a lisztet, a sót és a cukrot, közepébe mélyedést készítünk, ide öntjük az olajat és belemorzsoljuk az élesztőt, majd összegyúrjuk annyi langyos vízzel, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk. Letakarva pihentetjük.
- A répát meghámozzuk és a cukkinivel együtt felkockázzuk, majd kevés olajon roppanósra pároljuk. A tejfölt simára keverjük a keményítővel, ízesítjük sóval, borssal, hozzákeverjük a sajtot és a felvágott snidlinget. A masszát ráöntjük a zöldségekre és alaposan összekeverjük.
- A tésztát 12 egyforma részre osztjuk, kigömbölyítjük és 10 cm - es átmérőjű körré lapítjuk. A tésztakorongokkal kibéleljük a muffin forma mélyedéseit, eloszlatjuk benne a zöldséges masszát és szép pirosra megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése