,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2016. szeptember 21., szerda

~ GRÍZKRÉMES SZILVÁS LEPÉNY ~




»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 28 dkg liszt, 15 g élesztő, 6 dkg cukor, 1 tojássárgája, 5 dkg olvasztott vaj, csipet só, 1 citrom reszelt héja, kb 1 , 5 dl langyos tej  
Grízkrém : 
- 4 dl tej, 15 dkg cukor, 1 tk vaníliakivonat, 8 dkg búzadara, 2 tojássárgája, 3 tojásfehérje, csipet só
Tetejére : 
- 2 tojássárgája, 5 dkg cukor, 1 dl tejszín
- szilva

  1. A tésztához, kevés cukros tejben futtassuk fel az élesztőt, majd a többi hozzávalókkal együtt gyúrjuk össze. Kelesszük 30 percig. 
  2. A tejben főzzük meg a darát, ízesítsük cukorral és vaníliával, majd amikor langyosra hűlt dolgozzuk bele a tojások sárgáját. A fehérjéből egy csipet sóval verjünk habot és forgassuk össze a kihűlt krémmel.
  3. A tésztát nyújtsuk egy kivajazott, liszttel behintett tepsibe ( 20 x 30 cm ), kenjük meg 1 ek lágy vajjal és simítsuk  rá a grízkrémet, majd rakjuk ki felezett szilvával. A tetejét locsoljuk meg a tojássárgás - cukros tejszínnel és 180 °C - ra előmelegített sütőben süssük szép pirosra. ( kb 40 - 45 perc.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése