Kevés rakott kekszes sütemény van a blogon, talán mert mindig elfelejtettem venni vajas kekszet, meg igazából nem is vonzott a dolog. Inkább sütöttem 3 - 4 lapból álló süteményt és azt töltöttem be krémmel.
Ennek a süteménynek a receptje is már kb 1 éve itt lapított a blogon, de csak most került sor az elkészítésére, a fotózásra és a közzétételre. Általában, mint ahogy már korábban is írtam, van úgy hogy nagyon sok receptet lepötyögök már jó előre és csak a fotókat kell beszúrni. Most ezeket a recepteket veszem sorra és kerülnek lassan lencsevégre - VÉGRE ! Ideje kitölteni az üresen hagyott sorokat.
Piskóta :
- 3 tojás, 3 ek porcukor, 3 ek liszt, csipet só, 1 ek étolaj
Sárga krém :
- 5 dl narancs ízű szénsavas üdítő
- kb 2 ek cukor - vagy ízlés szerint
- 2 cs vaníliás pudingpor
Fehér krém :
- 5 dl tej
- 5 ek cukor
- 5 csapott ek étk. keményítő
Csokoládémáz :
- 10 dkg étcsokoládé, 1 ek vaj
és még : - kb 20 dkg vajas keksz, rum
- A sütőt melegítsük elő 200 °C - ra. Egy tepsi ( 20 x 30 cm ) aljára fektessünk sütőpapírt.
- A tojást keverjük habosra a porcukorral és a sóval, majd szitáljuk hozzá a lisztet és egy spatulával forgassuk össze a tojáshabbal. A masszát simítsuk a tepsibe és süssük tűpróbáig.
- A pudingot keverjük simára 1 , 5 dl üdítővel, a többi üdítőt forraljuk fel a cukorral, majd öntsük hozzá a pudingos részt és főzzük össze. A krémet simítsuk a kihűlt piskótára, rakjuk ki a tetejét keksszel és locsoljuk meg rummal.
- A keményítőt keverjük simára 1 , 5 dl tejjel, a maradékot forraljuk fel a cukorral, öntsük hozzá a keményítős részt és állandó keverés mellett főzzük sűrű krémmé. A krémet simítsuk a keksz- rétegre majd ismét rakjuk ki a tetejét keksszel és hagyjuk teljesen kihűlni.
- A csokoládét vízgőz felett olvasszuk meg és keverjük bele a vajat. A mázzal vonjuk be a süteményt, majd ha a csokoládé megdermedt, vágjuk szeletekre a kekszek vonalát követve.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése