Egy kis egzotikus fűszerezés és teljesen más jelleget kap minden étel tőle. Ezeket a tekercseket talán a mi hortobágyi húsos palacsintánkhoz hasonlítanám leginkább, na nem az ízében hanem az elkészítésében. Az ízletes húsos tekercsek, a kellemesen selymes mártással abbahagyhatatlan harapnivalók. Készítsétek el mert nagyon finom :)
»HOZZÁVALÓK« 12 db - hoz
Páchoz :
- 35 - 40 dkg csirkemell, 1 ek garam masala, 1 tk só, 1 kk cayenne bors, 1 gerezd fokhagyma, 1 kisebb citrom leve
Szószhoz :
- 1 vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 ek garam masala, 1 tk pirospaprika
- 1 tk só, 1 doboz hámozott paradicsom, 2 ek paradicsompüré, 2 dl tejszín
- 2 ek vaj, olívaolaj
és még : - 2 cs friss leveles tészta
- 1 tojás -a kenéshez
- 1 tojás -a kenéshez
- A csirkemellet felkockázzuk, hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, a fűszereket és a citrom levét, az egészet összeforgatjuk, majd állni hagyjuk kb 1 órán át ( de még jobb ha egy éjszakát a hűtőben pihentetjük ) Majd felhevített serpenyőben jól átpirítjuk.
- A szószhoz, kevés olívaolajon üvegesre pároljuk a felszeletelt hagymát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a fűszereket és pár percig pirítjuk, ezután hozzáöntjük a paradicsomot és a pürét, sózzuk és kb 10 percig főzzük, majd botmixerrel az egészet pürésítjük. Végül hozzáöntjük a tejszínt és az egészet összeforraljuk, majd belekeverjük a vajat. A fele szósszal összeforgatjuk a húst, a maradékot félretesszük mártogatni.
- A leveles tésztát 6 - 6 egyforma kockákra vágjuk, mindegyik tésztára teszünk a húsból és a képen látható módon becsomagoljuk. A széleket a feltekerés előtt lekenjük tojással és forró, bő olajban kisütjük a tekercseket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése