,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2016. november 17., csütörtök

~ CSIRKÉS CÉKLALEVES ~










»HOZZÁVALÓK«
- 50 dkg csirkemell, 2 szál répa, 1 szál fehérrépa, 1 főzőhagyma, 1 gumó cékla
- 2 babérlevél, só, bors, őrölt kömény, 1 kis poharas tejföl, ecet

  1. A hagymát vágjuk apróra és egy fazékban kevés olajon fonnyasszuk meg, adjuk hozzá a karikára vágott zöldségeket és a kockára vágott céklát majd pirítsuk át. Öntsük fel kb 1, 5 l vízzel, adjuk hozzá feldarabolt húst, a babérlevelet és főzzük puhára. Közben ízesítsük, sóval, borssal, köménnyel. 
  2. Ha a leves elkészült keverjük simára a tejfölt kevés leveslével, majd öntsük a leveshez és forraljuk össze. Végül ízesítsük pici ecettel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése