Egy ötlet az oreo keksz felhasználására. Habár maga a keksz is önmagában nagyon finom, de a krémsajttól még lágyabb, a csokoládétól pedig roppanós, gyorsan elkészülő finomság lesz.
A receptben megadott mennyiség kb 15 db - ra elegendő.
- 25 dkg oreo keksz
- 2 ek olvasztott vaj
- kb 1 , 5 ek mascarpone
- 20 dkg fehér csokoládé - a bevonáshoz
- A kekszet késes aprítóval daráljuk morzsásra, vegyünk el belőle 1 evőkanállal, a többit pedig gyúrjuk össze a vajjal és annyi krémsajttal, hogy közepesen kemény masszát kapjunk.
- A masszából formáljunk diónyi nagyságú golyókat és tegyük a mélyhűtőbe 30 perce.
- A csokoládét vízgőz felett olvasszuk meg és a golyókba szúrt fogpiszkáló segítségével mártsuk meg a csokoládéba. Helyezzük zsírpapírral borított tálcára és díszítésként szórjunk kekszmorzsát a tetejére, majd tegyük hűvös helyre dermedni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése