Ismét egy gyorsan összeállítható csirkeragu. A sajttól különlegesen finom, a visszaforralt bortól pedig rendkívül zamatos és mindössze fél óra alatt elkészül. Sárga rizst pároltam mellé, aminek a színét a kurkuma adja így nemcsak ízletes, hanem nagyon szép aranysárga színt is kap a köret.
»HOZZÁVALÓK«
- 50 dkg csirkemell, 1 főzőhagyma, 1 - 2 gerezd fokhagyma, 1 doboz ( 140 g ) medve sajt
- 2 dl száraz fehérbor ( sauvignon blanc ), só, bors, petrezselyem, 1 ek vaj, 1 , 5 dl húsalaplé
- Egy serpenyőben a elhevített olajon fonnyasszuk meg az apróra vágott hagymát, adjuk hozzá a felkockázott húst és alaposan pirítsuk át.
- A bort egy kisebb lábasban a felére forraljuk vissza, majd öntsük a húshoz és adjuk hozzá a kisebb darabokra vágott sajtot. Ízesítsük sóval, borssal, zúzott fokhagymával és kevergessük addig amíg a sajt krémessé nem válik, ezután hígítsuk a ragut húsalaplével, keverjük hozzá a vajat, szórjuk meg a felaprított petrezselyemmel és forraljuk össze.
- A ragut párolt rizzsel vagy főtt tésztával kínáljuk.
Forrás : Nosalty
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése