,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2016. november 6., vasárnap

~ KARAMELLÁS KÓKUSZTEKERCS ~




 Ismét egy nagyon egyszerű, sütés nélküli édesség. A karamell a kókusszal nagyon finom ízkombinációt alkot, úgyhogy az ünnepekre kiváló választás annak, aki nem akar sütögetni.

»HOZZÁVALÓK«
Karamellás réteg :
- 25  dkg cukor, 12 , 5 dkg lágy margarin, 3 tojássárgája, csipet só, 5 dkg kókuszreszelék
Kókuszkrém :
- 12 , 5 dkg vaj, 15 dkg porcukor, 10 dkg kókuszreszelék, 1 tk vaníliakivonat

  1. A cukrot egy lábasban karamellizáljuk meg, majd keverjük hozzá margarint, a sót és alaposan keverjük össze. Vegyük le a tűzről és állandó keverés mellett, egyesével adjuk hozzá a tojássárgákat, majd a kókuszreszeléket. Tegyük vissza a tűzre és kis lángon, főzzük sűrű krémmé.
  2. A masszát hagyjuk langyosra hűlni, majd terítsük szét egy folpackon, téglalapot formázva kb fél cm vastagon.
  3. A krémhez keverjük habosra a hozzávalókat, simítsuk rá a karamellás rétegre és a fólia segítségével tekerjük fel. Az így kapott rudat, görgessük át kókuszreszelékbe és tekerjük vissza a fóliába, majd tegyük a hűtőbe 1 - 2 órára dermedni. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése