»HOZZÁVALÓK«
Szószhoz :
- 1 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 tk reszelt gyömbér
- 1 ek curry, 1 tk kurkuma, 1 ek paradicsompüré, 1 ek méz, 1 kk chilipor, 2 ek szójaszósz
- 4 dl viz, 1 leveskocka
Továbbá :
- 50 dkg csirkemell, só, liszt, tojás, zsemlemorzsa, 1 ek szójaszósz
- Kevés olajon megfonnyasztjuk a feldarabolt vöröshagymát, hozzáadjuk a gyömbért, a felaprított fokhagymát, a curryt, a kurkumát és a paradicsompürét, majd az egészet jól átpirítjuk. Ezután felöntjük vízzel, hozzáadjuk a leveskockát, a mézet, a szójaszószt és addig főzzük amíg kissé besűrűsödik a lé, majd botmixerrel simára turmixoljuk és végül összeforraljuk.
- A csirkemellet 4 felé vágjuk, megsózzuk, lisztbe, a szójaszósszal elkevert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, majd kevés olajban ropogósra sütjük.
- A húst párolt rizzsel, a szósszal és vékonyra vágott újhagymával kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése