A diós kosárkát biztosan mindenki ismeri és mit szóltok ehhez a kókuszpudingos verzióhoz. A forma sem a megszokott, inkább kuglóf formára hasonlít leginkább, amihez egy régiségvásárban jutottam hozzá. Egy különleges aprósütemény az ünnepekre.
»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 20 dkg liszt, 5 dkg porcukor, csipet só, 15 dkg hideg vaj, 1 tojás sárgája , 1 - 2 ek hideg víz
Töltelék :
- 250 ml kókusztej, 10 dkg kókuszreszelék, 10 dkg cukor, 1 cs bourbon vaníliás cukor
- 2 tojássárgája, 25 g étk. keményítő
Díszítéshez :
- 1 tábla étcsokoládé, 1 ek étolaj, kókuszreszelék
- A tésztához szitáljuk egy tálba a lisztet, a porcukrot, adjuk hozzá a sót, majd gyors mozdulatokkal morzsoljuk össze a vajjal. A tojássárga hozzáadásával gyúrjuk össze, szükség esetén adjunk hozzá kevés hideg vizet. Fóliába tekerve tegyük a hűtőbe legalább 1 órára.
- A kosárkákat kenjük ki olvasztott vajjal és hintsük be liszttel. Ha a tészta kellően lehűlt, osszuk kb 25 - 30 g - os darabokra, béleljük ki vele a formákat és tegyük vissza a hűtőbe.
- A pudinghoz, keverjük simára a tojásokat a keményítővel. A kókusztejet a cukrokkal melegítsük forráspontig, szórjuk bele a kókuszreszeléket, majd állandó keverés mellett öntsük hozzá a tojásos részt és forraljuk össze.
- A langyosra hűlt pudingot kanalazzuk a tésztával kitöltött formákba úgy, hogy kitöltse azt és tegyük az előmelegített 180 °C - os sütőbe. Addig süssük, amíg színt nem kap a tészta.
- A csokoládét vízgőz felett olvasszuk össze az olajjal, majd mártsuk meg benne a kosárkák alját és nyomkodjuk kókuszreszelékbe.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése