A lágy tejszín, a fehér csokoládé, a botcukorka enyhén mentás íze, na és az oreo keksz, valami fenséges ízkavalkádot alkot. Az apróra vágott cukorkákból a kisebbek szinte teljesen elolvadnak a krémben, márványosra színezve azt, a nagyobbak pedig roppanósak maradnak. Kiváló és különleges desszert lehet akár pohárban vagy kehelyben kínálva is az ünnepnapokra. Ez esetben a kekszet csak morzsoljuk a krémrétegek közé.
»HOZZÁVALÓK«
Kekszes alap :
- 22 dkg oreo keksz, 8 dkg olvasztott vaj
Mousse :
- 3 , 5 dl tejszín, 15 dkg fehér csokoládé, 5 g étk. zselatin, 2 ek víz, 10 dkg candy cane botcukor
- A kekszet késes aprítóval morzsásra aprítjuk és összekeverjük az olvasztott vajjal. Egy 18 cm - es kapcsos tortaformát kibélelünk folpackkal és belenyomkodjuk a kekszet. Hűtőbe tesszük dermedni.
- Az összetördelt csokoládéra ráöntünk 1 , 5 dl felforrósított tejszínt és addig kevergetjük amíg a csokoládé teljesen elolvad, majd hozzákeverjük a vízben megduzzasztott, micróban folyósra melegített zselatint.
- A botcukorkát apróra daraboljuk és 1 evőkanállal félreteszünk belőle.
- A maradék tejszínt habbá verjük, majd hozzákeverjük a csokoládés részt és összeforgatjuk az apróra összevágott botcukorkával.
- A mousse -t a kekszes alapra simítjuk és rászórjuk a félretett cukorkát. 2 - 3 óra hűtés után szeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése