Egy jellegzetes karácsonyi toszkán édesség, ami általában 10 - 14 nappal az ünnep előtt készül. Igazán finom és fűszeresen, tömény desszert. Aszalt ill. kandírozott gyümölcsökből és diófélékből álló igazi energiabomba.
»HOZZÁVALÓK«
- 10 - 10 dkg aszalt sárgabarack, füge, datolya, 5 dkg kandírozott narancshéj
- 10 - 10 dkg durvára vágott mogyoró, dió, 5 dkg mandula
- 10 dkg liszt, 2 , 5 dkg kakaópor, 5 dkg cukor, 5 dkg reszelt csokoládé, 10 dkg méz, 0 , 5 dl narancslikőr
- 1 - 1 kk őrölt fahéj, gyömbér, szegfűszeg, szerecsendió
- Egy 18 - 20 cm es tortaforma aljába terítsünk sütőpapírt, az oldalát vajazzuk ki. A sütőt melegítsük elő 160 °C -ra.
- Az aszalt gyümölcsöket vágjuk apróbb darabokra és a narancshéjjal együtt tegyük egy tálba, majd forgassuk össze a likőrrel. Adjuk hozzá a magvakat, a lisztet, a kakaóport, a csokoládét, a fűszereket és alaposan keverjük össze.
- A mézet a cukorral melegítsük össze, öntsük a tál tartalmához és az egészet kézzel gyúrjuk össze, majd nyomkodjuk a formába és süssük 30 percig. Ha kihűlt a torta szórjuk meg porcukorral.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése