»HOZZÁVALÓK«
- 15 dkg túró, 1 tojás, 5 dkg porcukor, 1 cs vaníliás cukor, 40 ml olaj
15 g friss élesztő, 1 dl tej, 40 ml étolaj, 28 dkg liszt, csipet só
Továbbá :
- kb 3 alma, cukor, fahéj, citromlé
- 1 tojássárga + 1 ek tej - a kenéshez
- jégcukor - a szóráshoz
- Az élesztőt 1 dl cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrunk és 30 percig meleg helyen pihentetjük.
- Az almákat negyedeljük, a magházat kivágjuk és vékonyra felszeleteljük, majd citromlével meglocsoljuk.
- A tésztát kétfelé osztjuk, lisztezett felületen kb 25 cm - es körré nyújtjuk és 8 cikkre osztjuk. A cikkek szélére 4 - 5 almaszeletet helyezünk, megszórjuk fahéjas cukorral és éles késsel, vagy derelyemetszővel három bemetszést ejtünk rajta, majd megfogjuk a háromszög csúcsát és ráhajtjuk az almára úgy hogy a végét befordítjuk a tészta alá. A párnákat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, a tetejét lekenjük a tejjel elkevert tojássárgával és megszórjuk cukorkával.
- 20 - 25 percig pihentetjük, majd 180 °C - ra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése