,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2017. január 13., péntek

~ ASZALT SZILVÁS PUSZEDLI SZELET ~




»HOZZÁVALÓK«
- 2 db tojás, 12 dkg barna cukor, 5 dkg méz , 12 , 5 dkg lágy vaj, 1 narancs reszelt héja
15 dkg liszt, 0 , 5 dl tej, 2 tk mézeskalács fűszerkeverék, csipet só, 1 tk szódabikarbóna 
25 dkg aszalt szilva
Tetejére :
10 dkg étcsokoládé, 2 ek étolaj

  • A sütőt 180 °C - ra előmelegítjük, egy 25 x 25 cm - es tepsit sütőpapírral kibélelünk.
  • A vajat a mézzel összeolvasztjuk, a tojást kikeverjük a cukorral, majd az egészet összekeverjük a szódabikarbónával elkevert fűszeres liszttel. Ezután  hozzáadjuk a tejet, az apróra vágott aszalt szilvát és a narancs héját.
  • A masszát a tepsibe simítjuk és kb 30  perc alatt megsütjük. Ha a sütemény elkészült, kihűtjük és bevonjuk vízgőz felett megolvasztott csokoládéval.

5 megjegyzés:

  1. Kedves Judit! Szeretném kipróbálni a receptet, de a tej mennyiségén megakadt a szemem. Nem 0,5 l a helyes mennyiség? K. Márti

    VálaszTörlés
  2. Válaszok
    1. Ó! Köszönöm a választ! Sűrű palacsintatésztaként képzeltem el, azért hittem azt, hogy kevés lesz a tej.

      Törlés
  3. Kedves Judit!
    A méz után szerepel egy 12, de az mi?
    Köszönöm! Marika

    VálaszTörlés