- 30 dkg liszt
- 6 g szárított élesztő
- 2 ek porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 kk só
- 5 dkg puha vaj
- kb 1, 5 dl langyos víz
és még :
- puha vaj - a kenéshez
- lekvár - a töltéshez
- porcukor - a szóráshoz
- A száraz hozzávalókat egy tálba mérjük, majd hozzáadjuk a puha vajat és annyi vizet adagolunk hozzá, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk. Letakarva, meleg helyen kb 40 - 45 percig kelesztjük.
- Ha a tészta megkelt, négy gombócot formázunk belőle és mindegyiket, enyhén lisztes felületen külön - külön nagyon vékony, hosszúkás alakúra kinyújtjuk. Megkenjük a tészta felületét puha vajjal és feltekerjük mint a kiflit. A rudakat kissé átsodorjuk, majd hosszában kettévágjuk és feltekerjük csigavonalban úgy, hogy a vágott rész kívülre kerüljön.
- A muffinforma mélyedéseit vajjal kikenjük és belehelyezzük a csigákat. 30 - 40 percig kelesztjük, majd előmelegített, 180 °C - os sütőben halványra sütjük.
- Ha a cruffinok megsültek, a közepébe egy fánktöltő csővel lekvárt nyomunk és porcukorral megszórjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése