,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2017. január 7., szombat

~ CURRYS SÁRGABORSÓ, FÜSTÖLT SÜLT OLDALASSAL ~



»HOZZÁVALÓK«
- kb 60 dkg füstölt oldalas
- 25 - 30 dkg sárgaborsó
- 1 fej vöröshagyma
- 1 - 2 gerezd fokhagyma
- 1 babérlevél
- fél ek currypor
- 3 - 4 ek tejföl
- só, bors - ízlés szerint

  1. A vöröshagymát kockázzuk fel, majd kevés olajon dinszteljük meg, szórjuk hozzá a curryt és pirítsuk át. Ezután adjuk hozzá a feldarabolt oldalast, az egész fokhagymát, a babérlevelet és öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje a húst, majd főzzük puhára. 
  2. Miután a hús megpuhult vegyik ki a főzőléből és tegyük félre, majd szórjuk a főzőlébe a beáztatott sárgaborsót és főzzük készre. Ízesítsük borssal és szükség esetén sóval, keverjük hozzá a tejfölt és főzzük össze.
  3. Az oldalasdarabok mindkét oldalát pirítsuk át egy serpenyőben és tálaljuk a sárgaborsóval.

Ötlet : Meglepetés

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése