Már sok zöldségből készítettem fasírtot, de valahogy a kelbimbó eddig kimaradt a sorból. Mindig csak párolva, vajon átpirítva vagy levesbe került eddig, mert nagyon szeretjük. A fasírtot nagyon sokan csak húsból készítek, de higgyétek el a zöldséges változat is van olyan finom.
»HOZZÁVALÓK«
- 50 dkg kelbimbó
- 1 nagyobb szál répa
- 1 közepes vöröshagyma
- 3 - 4 gerezd fokhagyma
- 1 szikkadt korpás zsemle
- 1 tojás
- só, bors, őrölt koriander
. zsemlemorzsa - szükség esetén
és még :
- 2 tojás, zsemlemorzsa - a panírozáshoz
olaj - a sütéshez
- A kelbimbót enyhén sós vízben főzzük félpuhára, majd miután lecsepegtettük villával nyomkodjuk szét. Reszeljük hozzá a répát, a vöröshagymát és a fokhagymát.
- A zsemlét késes aprítóval aprítsuk morzsásra, adjuk a zöldséges keverékhez, ízesítsük és a tojás hozzáadásával jól dolgozzuk össze. Szükség esetén adjunk a masszához még annyi zsemlemorzsát, hogy jól formálható masszát kapjunk és tegyük a hűtőbe 60 percre.
- A masszából nedves kézzel formáljunk pogácsákat, forgassuk tojásba, utána a morzsába és kevés olajon süssük mindkét oldalát aranybarnára.
- Köretként adjunk mellé bulgurt és szórjuk meg apróra vágott újhagymával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése