Amikor anno végigsöpört annak idején az interneten, hogy hogyan készítsünk darált húsból rántott szelelet, én is gyorsan kipróbáltam és azóta szinte mindig így készítem a rántott húst. Nagy előnye, hogy nincs klopfollás - amit kifejezetten utáltam - és sokkal gyorsabban el is készül. Végeredményként pedig ugyanolyan hússzelet kapunk, mint a lapított változat.
»HOZZÁVALÓK«
- 50 dkg darált hús ( nálam csirke )
- 15 dkg reszelt sajt
- só
továbbá :
- liszt, tojás, zsemlemorzsa - a panírhoz
- olaj - a sütéshez
- A húst alaposan dolgozzuk össze a sajttal és ízlés szerint sózzuk, majd a masszából formázzunk kb 8 golyót.
- A húsgolyókat, enyhén lisztezett felületen a tenyerünkkel ( vagy sodrófával ) lapogassuk ki a nekünk megfelelő vastagságúra ( kb fél cm ) , majd fordítsuk át, hogy mindkét oldala lisztes legyen. Ezután tegyük a hússzeletet felvert tojásba, majd egy szélesebb lapáttal alányúlva tegyük át a zsemlemorzsába.
- Forró, bő olajban aranybarnára kisütjük.
Szi Aszthiszem megtaláltam a vasárnapi ébédhez az egyik receptet. Még nem hallottam így készitett rántothúsról, ki kell próbálnom. Üdv Ani
VálaszTörlésKedves Ani !
TörlésNem fogod megbánni és szerintem te se fogsz többé klopfollni.