,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2017. március 3., péntek

~ ERDÉLYI RAFFAELLO ~



 Hát ez a sütemény nagyon sok tojással készül, de megéri elkészíteni, mert a krém valami csodálatosan könnyed és nagyon finom. 
A piskóták elkészítese sem kíván nagy szakértelmet, úgyhogy a kezdő háziasszonyok bátran fogjanak hozzá. 

»HOZZÁVALÓK«
Kókuszos piskóta: 
- 5 tojásfehérje, 15 dkg cukor, 15 dkg kókuszreszelék
- csipetnyi só, 2 ek liszt
- 1 tasak sütőpor
Diós piskóta :
- 5 tojásfehérje, 15 dkg cukor, 10 dkg darált dió, 
- csipetnyi só, 3 ek kakaópor, 2 ek liszt
- 1 tasak sütőpor
Krém :
- 4 dl tej, 20 dkg cukor, 2 cs. vaníliás pudingpor
- 1 tk vaníliakivonat, 10 tojássárgája, 15 dkg mascarpone, 25 dkg vaj
Díszítés : reszelt étcsokoládé

  • A kókuszos piskótához, a tojásfehérjét a sóval habbá verjük, majd félidőben hozzáadjuk a cukrot és kemény, fényes habbá verjük, majd óvatosan összeforgatjuk a többi hozzávalóval. A masszát egy sütőpapírral bélelt, 22 x 32 cm - es tepsibe simítjuk és 180 °C - on, kb 15 - 20 percig sütjük.
  • A diós piskótához, a tojásfehérjét a sóval habbá verjük, majd félidőben hozzáadjuk a cukrot és kemény, fényes habbá verjük, majd összeforgatjuk a többi hozzávalóval. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 180 °C - on,  kb 15 - 20 percig sütjük.
  • A krémhez a tojások sárgáját a cukorral kikeverjük, majd simára keverjük a pudingporral és a tejjel. Alacsony lángon, állandó keverés mellett sűrű krémmé főzzük.. Ha a krém már langyosra hűlt, habosra keverjük a vajjal és a krémsajttal, majd ízesítjük vaníliával.
  • A kókuszos tésztára rákenjük a krém 2 / 3 - át, ráhelyezzük a diós piskótát, majd a tetején elsimítjuk a megmaradt krémet és étcsokoládét reszelünk rá.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése