,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2017. március 1., szerda

~ GORGONZOLÁS BROKKOLI- GRATIN ~



»HOZZÁVALÓK« ( 8 db - hoz )
- 1 kisebb brokkoli
- 5 dkg vaj
- 5 dkg liszt
- 3 dl tej
- 1 dl tejszín
- 2 tojássárgája
- só, bors
- örölt szerecsendió
- 8 - 10 dkg gorgonzola sajt

  • A brookolit rózsáíra szedjük és enyhén sós vízben félpuhára főzzük. ( kb 5 perc )
  • A muffinforma mélyedéseit kibéleljük négyzetekre vágott sütőpapírral, a sütőt 200 °C - ra előmelegítjük.
  • A vajon megpirítjuk a lisztet, majd felengedjük tejjel és felforraljuk. A tojássárgáját összekeverjük a tejszínnel és állandó keverés mellett hozzáöntjük a tejes keverékhez, majd krémesre keverjük benne a sajtot. Végül ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval.
  • A brokkolirózsákat kisebb darabokra vágjuk, bele rakosgatjuka formába, majd  rákanalazzuk a mártást és kb 30 percig sütjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése