»HOZZÁVALÓK« ( 8 db - hoz )
- 1 kisebb brokkoli
- 5 dkg vaj
- 5 dkg liszt
- 3 dl tej
- 1 dl tejszín
- 2 tojássárgája
- só, bors
- örölt szerecsendió
- 8 - 10 dkg gorgonzola sajt
- A brookolit rózsáíra szedjük és enyhén sós vízben félpuhára főzzük. ( kb 5 perc )
- A muffinforma mélyedéseit kibéleljük négyzetekre vágott sütőpapírral, a sütőt 200 °C - ra előmelegítjük.
- A vajon megpirítjuk a lisztet, majd felengedjük tejjel és felforraljuk. A tojássárgáját összekeverjük a tejszínnel és állandó keverés mellett hozzáöntjük a tejes keverékhez, majd krémesre keverjük benne a sajtot. Végül ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval.
- A brokkolirózsákat kisebb darabokra vágjuk, bele rakosgatjuka formába, majd rákanalazzuk a mártást és kb 30 percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése